Zomermarkt Zonnehoek beregezellig

De jaarlijkse Zomermarkt op woensdag 18 juli bij dagactiviteitencentrum Zonnehoek in Krommenie was weer een groot succes! Het prachtige weer trok veel bezoekers die zich konden vergapen aan de zelfgemaakte spulletjes en lekkernijen van de verschillende groepen.

Claudia en Harrie stonden samen met persoonlijk begeleidster Annette trots achter hun marktkraam met zelfgemaakte dienbladen, mobiles en katoenen tasjes. (zie foto). Claudia hielp met het versieren van de tasjes. Claudia: “Het allerleukste van de Zomermarkt vind ik het verkopen.”

De Bakgroep was natuurlijk ook weer van de partij. Er werden appeltaartjes en boterkoek verkocht en de zelfgemaakte cakes waren niet aan te slepen. Twee meiden van de Bakgroep vertelden enthousiast dat dit hun eerste Zomermarkt is. “Het bakken is leuk, maar het versieren van de tuin vonden we pas echt leuk.” De dames waren, net als de andere leden van de Bakgroep, prachtig uitgedost in een kokstenue. “Die muts is erg warm, maar we moeten ‘m natuurlijk wel dragen”.

Een andere kraam verkocht spulletjes van de Houtwerkgroep van Dagactiviteitencentrum Het Watermerk. Broodplanken, houtgesneden beeldjes en zelfs een houten windlicht.

Uit de groentetuin werden rucola en tomaten verkocht en voor de hongerige mens is er vers ijs en courgettesoep verkrijgbaar. Vooral de ijsjes zijn met dit warme weer erg in trek.

“Het is hartstikke druk vandaag”, vertelt medewerkster Brigit Vriend. “Dat had ik niet verwacht zo voor de zomervakantie, maar het is beregezellig en weer een groot succes”.

Nieuws van Odion/2018/ClaudiaHarrieenAnnette