Odion in het nieuws

Gezinsblad 8 augustus 2018
Odion en woningcorporatie Intermaris kwamen dinsdag 24 juli samen om de intentieovereenkomst van de nieuwbouwlocatie 'Purmerweg' te ondertekenen. Deze gloednieuwe zorglocatie in Purmerend omvat 33 woningen die naar verwachting in 2020 worden opgeleverd. Lees het artikel.

Nieuw-Volendam 20 juni 2018
Een feestelijk gebeuren was het zaterdag vanaf 08.00 uur. De VD84, die ruim 1,5 jaar op de houtscheepswerf de Krommert heeft gestaan voor een grondige renovatie, werd weer te water gehesen. Lees het artikel.

Noordhollands Dagblad 16 juni 2018
Het is een heuglijke dag voor een groep cliënten van zorginstelling Odion: vandaag wordt de VD84 te water gelaten, na ruim een jaar op de werf in Volendam te hebben gestaan. De jongens van het leerwerkbedrijf zijn dagelijks bezig geweest met het opknappen van de Volendammer kwak uit 1917. "Ze doen iets wat ze leuk vinden, wat ze kunnen en dat op een prachtige locatie", zegt begeleider Debbie Boer uit Koog aan de Zaan. Lees het hele artikel.

Informatiekrant Edam-Volendam juni 2018
In Edam-Volendam moet iedereen mee kunnen doen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als het aan wethouder Vincent Tuijp ligt, komen er voor hen nog meer mogelijkheden, vooral op het snijvlak van horeca en tourisme. Lees het hele artikel.

Odion doet mee aan Juttersgeluk

Drie locaties van Odion doen mee aan Juttersgeluk. Van 16 t/m 31 mei trekken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langs de gehele Nederlandse Noordzeekust. Tijdens deze tocht wordt er genoten van de kust en wat niet op het strand thuishoort wordt opgeraapt. Zo blijft er een schoon strand achter.

Weidevenner 22 maart 2018
Afgelopen zaterdag, 17 maart, was het zo ver. Onze actiedag, in het kader van de Week van de Zorg, ten bate van een groep Roma in Roemenië. We willen daar mensen met een beperking een vakantieweek aanbieden om even de armoede en ontberingen te kunnen ontvluchten. Het gaat om mensen die in bittere armoede leven en waarbij familie 24 uur per dag de zorg heeft voor een kind of familielid met een beperking. We hadden hier duizend euro voor nodig. Lees het artikel.

Zaans Stadsblad 21 maart 2018
Woensdag 14 maart kwamen een aantal 'SuperBUUVers' en hulpvragers bijeen in Buurtcentrum De Pelikaan om andere betrokkenen te ontmoeten en gezamenlijk van een kop soep - gemaakt door de koks van Odion - te genieten. Lees het artikel.

Groot Waterland.nl 16 maart 2018
Na winterklussen in de loods o.a. het lakken van de pikhaak en de bankjes, de oren kaal halen en in de menie zetten, was het vandaag tijd voor lekker buiten werken! Zie de foto's en lees het artikel.

Noordhollands Dagblad 15 maart 2018
Twee stakende leraren van basisschool De Weidevogels meldden zich 14 maart bij De Boomgaard om een dagje als vrijwilliger mee te lopen. Judith de Boer en Liesbeth Vollebregt van Odions orthopedagogisch dagcentrum waren er blij mee. Lees het hele artikel.

Gezinsblad 7 maart 2018
Bewoners van Odion zetten zich in de 'Week van de Zorg' in voor Roma zigeuners met een verstandelijke beperking in Roemenië. Tijdens de open dag op zaterdag 17 maart opent locatie Londenhaven haar deuren om te laten zien hoe het er daaraan toe gaat en tegelijkertijd proberen de bewoners geld op te halen voor het project in Roemenië. Lees het hele artikel.

Nieuw-Volendam 31 januari 2018
Wij, het Odion-team van De Visafslag, zijn heel blij met de kansen die we in Volendam hebben gekregen. Na een goed seizoen met onze winkel in De Visafslag moesten we op zoek naar andere werkzaamheden en 'onderdak', want het werd daar te koud en het touristenseizoen liep af. Dat is gelukt! Lees het artikel.

Nieuw-Volendam 6 december 2017
Sint Nicolaas kon zes cheques uitreiken aan vertegenwoordigers van goede doelen en verenigingen. Het Grote Sint & Piet Sticker Spaarboek was in deze Sinterklaastijd een groot succes. Lees het artikel.

Gezinsblad 29 november 2017
Jeroen Strenger en Tayga Blokdijk, vrijwilligers van Stichting Odion, kregen het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Tijmstra. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Lees het artikel.

Purmerend op Zondag 26 november 2017
Bijna 200 medewerkers van Odion en RIBW Zaanstreek Waterland deden aan het bijzondere uitwisselingsprogramma 'Jouw baan, mijn baan'. In de weken van 6 tot en met 17 november draaiden zij mee op een locatie naar keuze van Odion of de RIBW in de regio Zaanstreek, Waterland of Kennemerland.
Lees het artikel.

Noordhollands Dagblad 22 november 2017
Kunstenaars met een beperking in Purmerend laten de stijl van Anton Heijboer herleven in hun werk. Het verbluffende resultaat is te zien in een dubbele expositie. Lees het hele artikel.

Zaanstreek op Zondag 19 november 2017
In Buurtcentrum de Lorzie werd woensdag 22 november een informatiebijeenkomst gehouden over Buurtcirkels. Met dit project willen de RIBW ZWWF, Odion en Leger des Heils kwetsbare wijkbewoners elkaar laten helpen door gebruik te laten maken van elkaars kwaliteiten. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad 13 november 2017
Voor de medewerkers van Bakkie Leut is er dit jaar geen winterstop. Het terras aan de Zaanbocht is weliswaar dicht nu, maar de werkzaamheden gaan binnen door. Vanaf deze week schenken de Odion-medewerkers de koffiekan leeg in het Zonnehuis in Wormerveer. Lees het artikel.

Nieuw-Volendam 1 november 2017
Gemotiveerde Odion-cliënten hopen op bedrijven en particulieren in de gemeente waar ze werkervaring kunnen opdoen.

Gezinsblad 13 september 2017
Project Speelvriendjes sloot onlangs af met het uitreiken van certificaten aan Liz, Rayan en Sven. Leerlingen van basisschool de Weidevogels en kinderen van orthopedagogisch dagcentrum (ODC) De Boomgaard uit Purmerend speelden het afgelopen schooljaar elke woensdagmiddag met elkaar. Lees het hele artikel.

Gezinsblad 6 september 2017
Het was afgelopen weekend feest bij orthopedagogisch kinderdagcentrum (ODC) De Boomgaard van Odion in Purmerend. Sinds 1 jaar kunnen kinderen met een beperking daar een weekend logeren en dat was reden voor een feestje. Lees het hele artikel.

Zaans Stadsblad - 21 augustus 2017
De eerste palen voor een nieuwe woonlocatie van Stichting Odion aan de Bristolroodstraat zijn onlangs officieel geslagen. Dat gebeurde op feestelijke wijze in het bijzijn van veel toekomstige bewoners, medewerkers, vrijwilligers en betrokken organisaties. Het nieuwe pand zal straks 35 appartementen bevatten voor mensen met een verstandelijke beperking plus ondersteunende ruimtes. Lees het hele artikel.

De Stadskrant - 10 juli 2017
Volgend jaar begint de bouw van een historische scheepswerf in Volendam. De werf wordt volledig gefinancierd met gemeentegeld. In totaal gaat het om een bedrag van 1,6 miljoen euro. Op de werf kunnen zo'n 20 mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding werkervaring opdoen. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad Waterland 21 juni 2017
Logeerhuizen in Nederland, waar kinderen met een handicap of beperking kunnen slapen, hebben het moeilijk. Maar het Logeerhuis in Purmerend bestaat al 25 jaar. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad Zaanstreek 20 juni 2017
Woon- en dagbestedingslocaties nu 'Noorderhoofdstraat', 'KrommeNoord' en 'PurmerGeul'. De woon- en dagbestedingslocaties van Heliomare in Krommenie en Purmerend horen vanaf nu bij Odion.
Lees het artikel.

Nieuwsblad voor Castricum 14 juni 2017
Het Klaverland vierde afgelopen vrijdag uitgebreid haar 30-jarig bestaan. Ook na de grote renovatie van de 24 woningen in 2015 blijft men werken aan het verbeteren van de zorg en binnenkort wordt de grond rondom het gebouw aangepakt. Lees het artikel.

Noordhollands Dagblad Waterland 9 juni 2017
Gehandicapten en hun begeleiders van de Prinsenstichting en van Odion - zowel actief in Zaanstad als Purmerend - gingen donderdagochtend 8 juni de straat op om van voorbijgangers een antwoord te krijgen op de vraag: 'Wat betekent Nederland Onbeperkt voor mij?' Lees het artikel.

Nieuw-Volendam 24 mei 2017
Woensdag 17 mei vond de kick-off bijeenkomst plaats van De Visafslag. Op een van de mooiste plekjes van Volendam gaat een enthousiast team van Odion De Visafslag beheren in de zomer. Lees het artikel en op Nieuw-Volendam.nl

Bakkie Leut aan de Zaan gaat weer open - Zaanstreek op zondag 21 mei 2017
Zodra het weer beter wordt en de temperatuur omhoog gaat, verschijnt al drie jaar een bijzonder terras aan hoek Marktstraat/Zaanweg in Wormerveer. Elk jaar is het afwachten of dit initiatief van Odion het volgende seizoen haalt: zijn de vergunningen wel rond? Voor het eerst is er voor tien jaar een omgevings- en standplaatsvergunning. Vanaf woensdag 24 mei is het terras open voor een lekker Bakkie Leut aan de Zaan! Lees het artikel.

Noordhollands Dagblad - 18 mei 2017
Er valt een last van zijn schouders, vertelt Odion-cliënt Patrick Willebrands uit Volendam. Hij heeft zojuist samen met zijn collega Shanna Veerman de vernieuwde Visafslag op de Dijk in Volendam officieel geopend. Lees het hele artikel.

NDH 15 maart 2017
De visafslag op de Dijk in Volendam wordt vanaf volgende maand bemand door acht cliënten van Odion. Lees het artikel.

Boekpresentatie 'Denk en Doe' - Nieuwsblad voor Castricum 1 maart 2017
In woonlocatie Klaverland van Odion vond vrijdag 24 februari een bijzondere presentatie plaats van het boek 'Denk en Doe'. Sandy Nibbering uit Castricum is de auteur van dit boek vol hersenspelletjes voor begeleiders in de zorg. Het boek wordt uitgegeven door Odion. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad - 26 januari 2017
Ouders die door een beperking niet altijd goed voor hun kinderen kunnen zorgen. In Zaanstreek-Waterland zorgt Odion voor intensieve begeleiding. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad - 5 januari 2017
Rabobank Waterland laat deze week 61 wensen in vervulling gaan. De bank deelt cheques uit die zijn bedoeld om wensen in vervulling te laten gaan die in december zijn ingediend tijdens de actie
De Wensboom. DAC De Noordster kreeg 1000 euro voor een nieuwe tovertafel, een spel voor mensen met dementie. Lees het artikel.

RTV Zaanstreek, 8 december 2016
Cliënten en vrijwilligers van stichting Odion Darwinpark ontvingen maandag 5 december een Sintcadeau in de vorm van 33 nieuwe, warme vesten. De kleding doet dienst tijdens het werk op de kinderboerderij en opruimen van zwerfafval. Lees het artikel.

De Orkaan - Zaans nieuws - 29 november 2016
In de panden aan de Bristolroodstraat 152-160 in Zaandam komt een woon-zorggebouw met 35 kleinschalige appartementen voor intra- en extramurale zorg en ondersteunende diensten. Lees het artikel.

Noordhollands Dagblad - Waterland 12 november 2016
De kinderen van orthopedagogisch dagcentrum De Boomgaard in Purmerend stonden vrijdagmiddag
11 november voor een grote verrassing. De leerlingen van groep 7 en 8 van Brede School De Weide kwamen op bezoek bij het dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking, om hier gezamenlijk Sint-Maartenliedjes te zingen. Lees het artikel.

Zorgvisie Magazine oktober 2016
De Innovatie: Af en toe breken in het veld vernieuwende ideeën door die de zorg beter en betaalbaarder maken. Door deze innovaties in het zonnetje te zetten, hoopt Zorgvisie op groei en kruisbestuiving. Deze maand aandacht voor: ODC De Boomgaard. Lees het artikel.

NHD 22 oktober 2016
Moeders uit dezelfde woonbuurt die met elkaar de catering verzorgen bij zakelijke bijeenkomsten en bij hippe feestjes. Of een schrijver met een psychische handicap, een autistische websitebouwer en een vormgever met een lichte verstandelijke beperking die met elkaar mediadiensten verlenen. Welkom bij hedendaagse sociale coöperatie. Eric van der Eerden, directeur van Odibaan, wil ook zo'n sociale coörporatie oprichten. Lees het hele artikel.

NIVO 31 augustus 2016
Voor de derde keer werd op woensdag 24 augustus een rommelmarkt gehouden in woonproject Boelenspark. Omdat het stralend mooi weer was, werd de markt buiten in de tuin gehouden. Op tafels lagen vele spullen te koop, waarvan de opbrengst bestemd is voor activiteiten voor de bewoners van Boelenspark.
Lees het hele artikel en op nieuw-volendam.nl.

Markant nummer 4, augustus 2016
Steeds meer organisaties experimenteren met informatietechnologie. Odion verving de papieren planborden door digitale en ineens waren er veel meer mogelijkheden voor communicatie. Lees het hele artikel.

NHD Zaanstreek 8 juli 2016
Dolverliefd zijn ze. Ruben Stroevelaar en Minette Dekker. Ze hebben elkaar ontmoet via UniekDating, een bemiddelingsbureau voor mensen met een beperking. Lees het hele artikel.

Nieuw Volendam 29 juni 2016
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vond maandag (na de Volendammerdag) een vaartocht plaats voor cliënten van Stichting Odion. Met de garnkwakken, die in de haven afgemeerd liggen, wordt dan aan de gehandicapten een mooi dagje uit zeilen aangeboden. Lees het hele artikel.

De Zaankanter 22 juni 2016
De tuin van woonlocatie Jachtenlaan Odion werd afgelopen zaterdag onderhanden genomen door Rotary Club Zaanstad. De leden zorgden voor het leveren en het plaatsen van een tuinhuisje en 10 fruitbomen.
Op Jachtenlaan wonen elf mensen met een verstandelijke beperking. Lees het hele artikel.

Alle mensen!, editie Waterland nr. 2 mei t/m september 2016
'Je kunt hier lekker eten, voor een leuke prijs', zegt chef-kok Eric Smit van eetcafé De Andere Oever. Dit is een bijzondere eetgelegenheid, want hier werken mensen met een beperking. Zowel in de keuken, als in de bediening. Eric zorgt samen met Barbel van Erf dat alles wat de keuken verlaat, een lust is voor de mond en het oog. Lees het hele artikel.

De Kameleon nummmer 5 mei/juni 2016
In 1975 verkoopt Willem Kaars Sijpesteijn zijn villa voor 1 gulden aan de stichting GGZ onder de voorwaarde dat zijn pand altijd beschikbaar zou blijven voor mensen met een beperking. Zo is Zonnehoek aan de Zonnelaan ontstaan, het eerste dagactiviteitencentrum van zorgorganisatie Odion. Lees het artikel.

Nieuwsblad voor Castricum 7 mei 2016
Jos van der Geest heeft een lichamelijke beperking. Hij heeft een beetje professionele ondersteuning van Odion nodig om zelfstandig te leven. Vanuit zijn woning in de Albertshoeve vertelt hij over het belang van deze begeleiding. Lees het artikel.

Zaans Stadsblad 20 april 2016
In 2015 werden in Zaandam West-Oude Haven regelmatig klachten geuit over hangjongeren. Zo zouden ze overlast veroorzaken voor seniorenflats, waardoor ouderen minder naar buiten durfden te gaan. Voor het Sociaal Wijkteam een reden om de jongerenwerker Nico Dobber in te schakelen, die zowel met de jongeren als ouderen het gesprek aangaat. Lees het artikel.

NHD Zaanstreek 30 maart 2016
Miranda de Ruiter (38), woonachtig op locatie Karveelstraat in Zaandam, heeft afgelopen jaar pas leren lezen en schrijven. Haar niveau is, dankzij docente Anita Das van het Regio College, inmiddels zo hoog, dat ze tweede werd bij de Nationale Taalheldenwedstrijd van de stichting Lezen en Schrijven. Hier waren tachtig mensen voor genomineerd. Miranda vertelt hoe er door te leren lezen een wereld voor haar is opengegaan. Lees het hele artikel.

Zaans Stadsblad 2 maart 2016
Tweede Kamerlid Mona Keijzer bezoekt op maandag 14 maart Dagactiviteitencentrum Zonnehoek in Krommenie. Mevrouw Keijzer doet op deze ochtend de aftrap voor de nationale Week van Zorg en Welzijn. Lees het artikel.

Het Gezinsblad 17 februari 2016
D66 Purmerend heeft vorige week de vrijwilligers van Odion een hart onder de riem gestoken.
Lees het artikel.

De Castricummer 3 februari 2016
Op donderdag 28 januari tijdens de eerste dag van de Poëzieweek presenteerde de Noord-Hollandse zorginstelling Odion de dichtbundel 'Alles mag in dichtersdromen'. Een speciale uitgave met werk van bestuurder Henk Steen uit Castricum en cliënt Steven de Haan. Lees het artikel.

Klik januari 2016
Door het beoefenen van de dichtkunst verdwijnen spanningen bij cliënten en grenzen tussen mensen. Bij Odion delen een bestuurder en een cliënt hun liefde voor taal en poëzie. Ze bundelen hun poëzie in een speciale uitgave die in de Week van de Poëzie verschijnt. Lees het hele artikel.

Klik januari 2016
Mensen met een licht verstandelijke beperking vinden het vaak lastig om zelf te zien waar ze hulp bij nodig hebben. VUmc, Stichting Raad op Maat en Odion onderzochten hoe je dit aan cliënten duidelijk maakt.
Lees het artikel.

Nieuwsblad voor Castricum 20 januari 2016
Van streng gestructureerde sonnetten tot vrije, expressieve gedichten. De bestuurder en één van de cliënten van zorginstelling Odion delen een gezamenlijke liefde voor taal. Lees het artikel.

Alle Mensen! januari 2016
Odion publiceert dichtbundel met gedichten bestuurder en cliënt. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad - Zaanstreek - 7 januari 2016
Tijdelijke koffiezaak Bakkie Leut aan de Zaan gaat dit seizoen elke dag open. Weer of geen weer. De zaak huist dit jaar namelijk in een verplaatsbaar Zaans huisje waar gasten ook binnen kunnen zitten.
Lees het hele artikel.

Zorgvisie Bestuurlijk leiderschap december 2015
Bestuurders die decennia bij dezelfde organisatie werken, zien heel wat trends voorbijkomen. Een terug- en vooruitblik met drie 'oude rotten' in de gehandicaptenzorg: Pierre Quaedvlieg, Henk Steen en Gerard Gerding. Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad Zaanstreek 18 december 2015
Dagbesteding Zonnehoek in Krommenie viert vandaag het veertigjarig bestaan. Lees het hele artikel.

Nieuwsblad voor Castricum december 2015
Sinds begin dit jaar biedt Odion dagbesteding aan in zorgcentrum De Boogaert. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met een beperking. Ieder dagdeel kunnen zij een andere activiteit doen. Robert Bersee, 46 jaar en visueel gehandicapt, komt twee keer per week naar de dagbesteding. Lees het hele artikel.

Het Nieuwsblad voor Castricum 25 november 2015
In De Boogaert bevindt zich sinds begin dit jaar Standbyte, een leerwerkrpoject van Odion voor mensen met een beperking. Je kunt hier bijvoorbeeld leren werken met internet en Word, een nieuwsbrief in elkaar zetten of bevolkingsgegevens invoeren. Johan Zoon is één van de cliënten die hier computeractiviteiten doet.
Lees het hele artikel.

Purmerend op Zondag 15 november 2015
Ruim honderd medewerkers van Odion en RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland doen mee aan het bijzondere uitwisselingsprogramma 'Jouw baan, mijn baan'. Lees het hele artikel.

Logeerhuis Odion neemt zorg kind tijdelijk van ouders over

Het Gezinsblad - Dichtbij 11 november 2015 en Het Gezinsblad 18 november 2015
Al meer dan 25 jaar bevindt zich, midden in een woonwijk in Purmer-Zuid, het Logeerhuis van Odion. In het Logeerhuis kunnen kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking één of meerdere nachtjes logeren. Deskundige begeleiders nemen de zorg tijdelijk van de ouders over. Zo hebben de ouders even de handen vrij en kan het kind in een huiselijke sfeer een nachtje gaan logeren waarbij er op professionele wijze verder wordt gewerkt met de logé. 'Uitgangspunt is niet alleen het ondersteunen van de ouders, het kind moet het ook leuk hebben'. aldus Martine Abels, teamleider van het Logeerhuis. Lees het artikel in Het Gezinsblad en Dichtbij.nl.

Wijkkrant Weidevenne november 2015
In gesprek met Mellanie en Maaike aan de keukentafel van locatie Ismailiastraat. Lees het hele artikel.

De Krommenieër 4 november 2015
Komende vijf jaar mobiliteit De Snuiter/Odion gegarandeerd. De vervanging van de oorspronkelijke bus was dringend noodzakelijk. Lees het hele artikel.

Nieuwsblad van Castricum 21 oktober 2015
Recent opende Odion een afdeling in De Boogaert. Elina Wolvers woont sinds januari in deze woonvoorziening. Ze vertelt openhartig over haar ervaring met deze woonlocatie. Lees het hele artikel.

De Zaanse Beweging, Editie 6, oktober 2015
Het opgewekte, blije karakter van Cecilia Nainoggolan werkt aanstekelijk. Geen wonder dat anderen haar hulp zeer waarderen. Via BUUV Zaanstad helpt ze allerlei mensen. Hoe? 'Broodje smeren, boodschappen doen. Dat soort dingen.' Cecilia woont op Odion locatie Jacobushof in Krommenie. Lees het hele artikel.

Het Gezinsblad september 2015
Logeerhuis Odion is Purmerend is op zoek naar vrijwilligers voor één of meer uren per week. Ervaring in de zorg is geen vereiste. Iedereen met geduld en motivatie is welkom. Lees het hele artikel.

Nieuw-Volendam 21 september 2015
Voor de tweede keer werd in het woonproject Boelenspark een rommelmarkt gehouden. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers konden er tegen weggeefprijsjes mooie spulletjes worden gekocht.
Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad Waterland 17 september 2015
Maanden is eraan gewerkt, gisteren kon de gemeenschappelijke tuin bij dagactiviteitencentrum De Noordster officieel geopend worden. Wethouder Roald Helm verrichtte de opening van de tuin, die niet alleen voor de gebruikers van De Noordster is bestemd, maar ook voor de bewoners van de buurt waarin het dagactiviteitencentrum van Odion is gehuisvest. Lees het hele artikel.

Nieuwsblad voor Castrium 9 september 2015
Hoe leuk, maar misschien ook ingewikkeld is het om met een groepje mensen met een lichamelijke beperking op stap te gaan? Dat konden wethouders Esther Hollenberg en Ans Pelzer zaterdag 5 september zelf ervaren, want zij mochten met de bewoners van Odion op excursie naar het Huis van Hilde.
Lees het hele artikel.

Noordhollands Dagblad Zaanstreek 21 augustus 2015
Een groep jonge vrijwilligers van dagactiviteitencentrum Zonnehoek ging gistermiddag het onkruid te lijf in het Krommeniese Agathepark. Ze meldden zich om wekelijks de handen uit de mouwen te steken, naar aanleiding van een bericht in deze krant. Lees het hele artikel.

Noordholland Dagblad Zaanstreek 24 juli 2015
Het lijkt een gouden greep te zijn. Bij koffiecafé Bakkie Leut aan de Zaan aan het water van de Zaanbocht krijgen medewerkers van cadeauwinkel De Snuiter de kans om van het horecaleven te proeven. Het terras is inmiddels ook uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Lees het hele artikel.