Leerwerkbedrijf Karwei

Vullen en spiegelen is mooi werk

Remon werkt en Nina loopt stage bij bouwmarkt Karwei aan de Stormweg in Zaandam.
Toch dragen zij andere werkkleding dan de werknemers van Karwei. ‘Dat klopt, zo kan je zien dat wij via Odion werken’, zegt Nina. Karwei is dan ook een leerwerkbedrijf van Odion. Remon en Nina werken hier samen met andere mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking en natuurlijk met het personeel van Karwei.

Voor zowel Remon als Nina is vullen en spiegelen het mooiste werk in het bouwbedrijf. Het contact met klanten vinden ze ook leuk. ‘Wij leggen bijvoorbeeld uit waar een product ligt en bij vragen verwijzen we door naar de informatiebalie,’ vertelt Remon. De medewerkers van Leerwerkbedrijf Karwei mogen geen uitleg en advies geven over de producten en dat vinden ze wel eens jammer.

Representatief zijn is belangrijk in dit werk. ‘Ik weet wat dit betekent', zegt Nina,' je moet netjes praten, niet vloeken, er netjes uit zien en fris ruiken.'  En dat is waar, want samen met je collega’s ben je het gezicht van Karwei.

Iedere dag kunnen Remon en Nina terugvallen op begeleider Tiede. Remon werkt al lang bij Leerwerkbedrijf Karwei en is vrij zelfstandig. Nina loopt stage en heeft vaker begeleiding nodig. ‘Ik vind het soms moeilijk om te bedenken wat ik moet doen en dan ga ik naar Tiede,’ legt Nina uit. Na de zomervakantie krijgt Nina een werkplek bij Leerwerkbedrijf Karwei. Ze krijgt dan net als Remon een vaste afdeling onder haar hoede en dit zal haar meer houvast geven. 

Meer informatie over Leerwerkbedrijf Karwei vindt u hier.
Mensen die geïnteresseerd zijn om te werken bij Leerwerkbedrijf Karwei, kunnen contact opnemen met Cliëntservice.
tel: 0299 - 418350
mail: clientservice@odion.nl

 

 

 

Nina staat rechts op de foto. (met bril)
Remon staat links achter op de foto.
Begeleider Tiede staat rechts achter. (met baard)